Είστε Ιδιοκτήτης; γίνετε οικοδεσπότης κερδίστε χρήματα φιλοξενήστε επισκέπτες διοργανώστε εμπειρίες οικονομική ελευθερία

Υπηρεσίες Προώθησης - Marketing

Προώθηση & Marketing

Αναφορικά με τις Υπηρεσίες Προώθησης, το λεγόμενο Marketing του καταλύματος σας, οι δυνατότητες και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι πάρα πολλά και το καθένα έχει την ουσία του όσον αφορά το διαφημιστικό κομμάτι. Παρακάτω αναλύονται εκτενέστερα οι τρόποι και τα μέσα προβολής και προώθησης της λίστας καταλυμάτων μας.

Μαζική προώθηση λίστας καταλυμάτων:

a

Κοινοποίηση καταλυμάτων σε Τουριστικά γραφεία εξωτερικού - εσωτερικού.

Η εταιρεία με την παρουσία της στο χώρο τόσα χρόνια, έχει συνάψει συνεργασίες με πολλά γραφεία εξωτερικού – εσωτερικού. Η κοινοποίηση των icals διαθεσιμότητας της λίστας των καταλυμάτων μας, τους δίνει άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες του κάθε καταλύματος, και ευελιξία ώστε να προωθήσουν το καταλληλότερο βάσει των ζητήσεων των δικών τους πελατών. Συνεπώς διευρύνουμε με αυτό τον τρόπο το πελατολόγιο του κάθε καταλύματος που προωθείται σε αυτά τα γραφεία.

b

Κοινοποίηση καταλυμάτων σε κανάλια πωλήσεων καταλυμάτων εξωτερικού - εσωτερικού.

Αντίστοιχη είναι και η λογική για την προώθηση τους σε επιλεγμένα κανάλια πωλήσεων εξωτερικού – εσωτερικού. Σε κάθε περίπτωση εμείς στοχεύουμε σε μια διευρυμένη και επαγγελματική προώθηση των καταλυμάτων, αυξάνοντας τους πελάτες που θα τα δουν και συνεπώς την πιθανότητα να προχωρήσουν σε κρατήσεις.

c

Προώθηση με διαφημιστική καταχώρηση σε Τοπικές, Πανελλαδικές και Διεθνείς σελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος και κρατήσεων.

Αναφέροντας προώθηση, εννοούμε την αύξηση επισκεπτών στις σελίδες μας, μέσω της υψηλής κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης (google, bing, yahoo). Η επισκεψιμότητα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προέρχεται από πραγματικά ενδιαφερόμενους χρήστες που χρησιμοποίησαν τις κατάλληλες φράσεις (keywords) για να βρουν το κατάλυμα της προτίμησης τους στην Χαλκιδική (το πιο ισχυρό keyword). Η επιτυχημένη λοιπόν προώθηση, επιτυγχάνεται με την καταχώρηση και εμφάνιση του καταλύματος σας στα πρώτα αποτελέσματα των μηχανών με φράσεις- κλειδιά, που έχουν αναζητήσει οι μελλοντικοί πελάτες. Αυτές οι σελίδες προώθησης (viloxenia.com, ekdromi.gr, gohalkidiki.com, halkidikitravel, halkidiki.com, halkidikipro.com, travelpro.gr και λοιπά), στις οποίες διαφημίζεται το κατάλυμα από την εταιρεία μας, είναι οι πιο δημοφιλείς τοπικά, πανελλαδικά και διεθνώς για την Χαλκιδική.

d

Email Marketing & Newsletters Marketing.

Το Newsletter είναι στην ουσία το ενημερωτικό δελτίο μιας εταιρείας, των προϊόντων και των υπηρεσιών της. Το δελτίο αυτό αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά διαστήματα και περιλαμβάνει διάφορες ανακοινώσεις, νέα της εταιρείας, προσφορές, υπενθυμίσεις, συχνές ερωτήσεις των πελατών, διατηρώντας πάντα έναν ενημερωτικό χαρακτήρα. Όποιος είναι κάτοχος μίας ιστοσελίδας ή περισσοτέρων, όπως η εταιρεία μας, και έχει σκοπό να προσφέρει ποιοτική εξυπηρέτηση στον πελάτη του, είναι υποχρεωμένος να παρέχει τη δυνατότητα αποστολής Newsletter.

Η βασική χρησιμότητα του newsletter μπορεί να είναι η αύξηση των πωλήσεων, αλλά το πρώτο βήμα γι’ αυτό είναι η δημιουργία μίας σχέσης εμπιστοσύνης με τους υποψήφιους πελάτες οι οποίοι εγγράφονται στα websites μας rentalspro.gr – travelpro.gr – halkidikipro.com. Αυτό σημαίνει ότι με το Email Marketing η εταιρεία μας μπορεί να δημιουργήσει ένα δυναμικό κανάλι επικοινωνίας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού, χωρίς να περιμένει παθητικά την επίσκεψή των πελατών στις ιστοσελίδες. Έτσι με αυτό τον τρόπο η εταιρεία μας μπορεί να προωθήσει το ακίνητο σας υπενθυμίζοντας την παρουσία του και αποστέλλοντας προσφορές και ενημερωτικά σε ένα πλήθος εγγεγραμμένων χρηστών, με απώτερο σκοπό τις κρατήσεις.

e

Sales Funnel:

O sales funnel είναι ένα όρος που χρησιμοποιείται στο Inbound Marketing, για να περιγράψουμε το “ταξίδι” που διανύει ένας υποψήφιος πελάτης, μέχρι να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε είδους μετατροπή, δηλαδή επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει (στην περίπτωση μας, αναφερόμαστε στην τελική κράτηση). Αυτό το μοντέλο marketing, χρησιμοποιεί την έννοια του “χωνιού” (funnel) ως αναλογία και αυτό γιατί, κατά την διαδικασία του sales funnel, ένας μεγάλος αριθμός δυνητικών πελατών μπορεί να εισχωρήσουν στην ευρύτερη κορυφή του funnel, αλλά μόνο ένα ορισμένο κομμάτι αυτών θα καταλήξουν στο περιορισμένο χώρο του κάτω μέρους και θα οδηγηθούν εν τέλει στη μετατροπή (τελική κράτηση).

Η εταιρεία μας έχοντας πολυετή εμπειρία στην διαχείριση καταλυμάτων, και διατηρώντας ικανοποιημένους πελάτες στα τόσα χρόνια λειτουργίας της, έχει ήδη πελάτες που βρίσκονται εντός του οικοσυστήματος της. Καθώς ένας επισκέπτης λοιπόν περνά από τα διάφορα στάδια του funnel, αυτό σηματοδοτεί και τη “βαθύτερη” αφοσίωσή του προς την απόφαση της αγοράς του προϊόντος – καταλυμάτων μας. Αυτή η διαδικασία, αλλά και πανίσχυρη δύναμη του word of mouth, είναι απαιτούμενη για την αύξηση των πωλήσεων – κρατήσεων μας.

f

Channel Manager / PMS - booking engine με XML ή iframe σε τουριστικά γραφεία και πλατφόρμες πωλήσεων.

Το channel manager είναι ένας Πάροχος υπηρεσίας, που συνδέει το σύστημα διαχείρισης καταλύματος PMS, με τεράστιο αριθμό online πλατφορμών διαδικτυακών πωλήσεων. Επιτρέπει να ενημερώνουμε αυτόματα τιμές, διαθεσιμότητα και κρατήσεις σε πολλές πλατφόρμες ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα ενημερωμένο ημερολόγιο. Αποτελεί σημαντικό παράγοντα για μια επιτυχημένη διαφήμιση και προώθηση καταλύματος, καθώς διοχετεύει το κατάλυμα σεπερισσότερες από 50 πλατφόρμες, και εκείνες αυτόματα το διοχετεύουν σε πολλές άλλες υπό-πλατφόρμες και υπό-σελίδες, τις λεγόμενες Metasearch platforms.

Κατά συνέπεια η προβολή του καταλύματος σας γίνεται αυτοματοποιημένα, σε σημεία και πλατφόρμες που χειροκίνητα είναι φύσιν αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Όλη αυτή η προβολή και προώθηση στόχο έχει να δουν το κατάλυμα σας όσοι περισσότεροι δυνητικοί πελάτες – επισκέπτες, ανεξάρτητα από τον τρόπο – πλατφόρμα που θα επιλέξουν να κάνουν την τελική τους κράτηση.

g

Google ads - Facebook - Instagram ads - YouTube ads.

Το Google Ads είναι το διαφημιστικό πρόγραμμα της Google στο διαδίκτυο. Με το Google Ads μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφημίσεις στο διαδίκτυο οι οποίες θα προσεγγίζουν τους χρήστες ακριβώς τη στιγμή που δείχνουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Με την αντίστοιχη λογική λειτουργούν και οι διαφημίσεις μέσω facebook, instagram, youtube και λοιπά. Τα εκάστοτε διαφημιστικά μηνύματα πρέπει να οδηγούν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες που ορίζουμε (τα websites της εταιρείας που αναφέρθηκαν παραπάνω και προβάλουν το κατάλυμα σας), και εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google Search για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.

Η χρησιμότητα τέτοιου είδους διαφημίσεων είναι σημαντική και ουσιώδης, αν αναλογιστεί κανείς ότι συνδυαστικά με τις παραπάνω μεθόδους και εργαλεία, μπορεί να οδηγήσει έναν χρηστή που απλά έψαξε ένα τυχαίο κατάλυμα στην Χαλκιδική στην εταιρεία μας, άρα και στο κατάλυμα που πληρεί τις προδιαγραφές της αναζήτησης του.

h

Κοινωνικά μέσα δικτύωσης, στοχευμένες επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις.

Για εμάς, τα Social Media δεν είναι απλώς μια τάση. Πρόκειται για μια ψηφιακή προσέγγιση η οποία μας επιτρέπει να μεταφέρουμε στο κοινό μας και στους δικούς σας πελάτες τις αξίες, τη φιλοσοφία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Οι δυνητικοί πελάτες σας είναι καθημερινοί χρήστες του Facebook, του Instagram και του Twitter και για να εμφανιστεί το κατάλυμα σας στα smartphones τους υπάρχει μόνο ένας τρόπος – αυτός των social media. 2-way Interaction – Οι χρήστες του διαδικτύου έχουν υψηλές απαιτήσεις, προτιμούν επιχειρήσεις που είναι σε θέση να απαντούν στις ερωτήσεις τους, να τους παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες και σχετικές γνώσεις, και εμείς είμαστε μια από αυτές τις επιχειρήσεις.

Το ψηφιακό Marketing είναι πιο επικεντρωμένο στο κοινό από ποτέ. Αναζητούμε πληροφορίες από τα στοιχεία της αγοραστικής συμπεριφοράς του κοινού, για την επίτευξη εξαιρετικά στοχευμένων αποτελεσμάτων.

Προτεραιότητα μας, το αποτέλεσμα – Το Social Media Marketing είναι ο καμβάς. Διαθέτουμε τα εργαλεία για να δημιουργήσουμε καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εκπληρώνουν τους στόχους μας.

i

CRM (Customer Relationship Management) - συστήματα πιστότητας & επιβράβευσης πελατών.

Η διαχείριση σχέσης με πελάτες είναι μια σχετικά σύγχρονη έννοια και στόχο έχει να χτίζει μια καλή μακροχρόνια σχέση επιχειρήσεων – πελατών.

Έτσι λοιπόν, η εταιρεία μας με την συλλογή emails ή τηλεφώνων (πάντα με την συγκατάθεση του πελάτη), υπενθυμίζει τακτικά την παρουσία της και τα καταλύματα που διαχειρίζεται στους πελάτες, προσφέροντάς χρηστικές πληροφορίες και δίνοντάς τους προσφορές ή προνόμια. Επίσης μια άλλη μέθοδος είναι, τα συστήματα πιστότητας (loyalty) για επιβράβευση πελατών, με εκπτωτικά πακέτα, προσφορές τελευταίας στιγμής, 1 δωρεάν διανυκτέρευση ανά κράτηση κλπ, τα οποία εφαρμόζει η εταιρεία ως κίνητρο για παραπάνω κρατήσεις.

Με τις παραπάνω μεθόδους CRM καταλαβαίνουμε ότι το να κρατήσουμε έναν πελάτη μας είναι πολύ καλύτερο και προτιμότερο, απ΄ το να κυνηγήσουμε έναν καινούριο πελάτη.

j

Έντυπα φυλλάδια λίστας καταλυμάτων.

Πέραν των ενεργειών μας για Digital marketing όπως αναφέρθηκαν παραπάνω, η εταιρεία παραμένει πιστή και σε παραδοσιακές μεθόδους προώθησης και διαφήμισης, όπως τα έντυπα φυλλάδια.

Δημιουργούμε λοιπόν καλαίσθητους καταλόγους με τα καταλύματα μας, είτε μαζικά είτε ανά κατηγορία και τα διανέμουμε στις Εκθέσεις, σε πελάτες που μας επισκέπτονται στα γραφεία μας, και σε συνεργαζόμενα γραφεία. Στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη διαφήμιση – προώθηση των υπηρεσιών και των καταλυμάτων μας, με την αξιοπιστία που χαρακτηρίζει την εταιρεία μας.

k

Παρουσία εταιρείας σε Διεθνείς ΕκθέσειςΤουρισμού.

Οι Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού αποτελούν τις προγραμματισμένες συναντήσεις των τουριστικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών. Μια Έκθεση Τουρισμού είναι στην ουσία το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά, και συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ώστε να μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισμών και εμπειριών αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Η εταιρεία μας δίνει το παρόν σε τέτοια γεγονότα παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα – καταλύματα της και συνάπτοντας συνεργασίες με επαγγελματίες του κλάδου.

Εξατομικευμένη Προώθηση Καταλύματος:

Αναφορικά με την εξατομικευμένη προώθηση ενός καταλύματος, οι ενέργειες και οι δυνατότητες διαφήμισης είναι στην ουσία όλες οι παραπάνω, με την διαφορά ότι μπορούν να γίνουν ειδικά και στοχευμένα για το κατάλυμα σας, και όχι για την λίστα καταλυμάτων μας.

Μπορούμε λοιπόν να το προωθήσουμε σε Τοπικές, Πανελλαδικές και Διεθνείς σελίδες τουριστικού ενδιαφέροντος, να κάνουμε στοχευμένες διαφημίσεις με Google ads – Facebook – Instagram ads – YouTube ads, και να χτίσουμε ένα δικό του πελατολόγιο από πιστούς και επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.

Επιπρόσθετα η εταιρεία μας με άποψη στον πρωτοποριακό σχεδιασμό ιστοσελίδων, δύναται να δημιουργήσει μοναδικά websites απόλυτα φιλικά για υψηλή κατάταξη στην Google για το κατάλυμα σας ειδικά. Η δημιουργία ιστοσελίδων είναι για εμάς όχι απλά μία τεχνική εργασία. Αποτελεί πρωτίστως μία καλλιτεχνική έκφραση που συνδυάζει την τεχνογνωσία με τα εικαστικά σε μια προσπάθεια να αναπτυχτούν ιστοσελίδες όσο το δυνατόν φιλικές και στον πιο αρχάριο χρήστη του διαδικτύου.

Η ταυτότητα του καταλύματος με την ύπαρξη ενός δικού του site δίνει επίσης την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία και τις τεχνικές marketing, όπως email marketing & sales funnel και να ανακατευθύνουμε τους επισκέπτες του καταλύματος σας στην δική του σελίδα, με σκοπό το χτίσιμο του δικού σας πελατολογίου.

Εναλλακτικά σε περιπτώσεις που δεν επιθυμείτε δικό σας website, τo εταιρικό προφίλ στην Google βοηθάει τo κατάλυμα σας να εμφανίζεται τις στιγμές που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία: όταν οι πελάτες αναζητούν το κατάλυμα σας , ή καταλύματα σαν το δικό σας, στην αναζήτηση και τους Χάρτες Google. Η εταιρεία μας δημιουργεί τον ιστότοπο Google του καταλύματος σας, υπό την δική σας διαχείριση, και όχι κάτω από τον δικό μας master account, επιλέγοντας από μια ποικιλία ελκυστικών θεμάτων ιστοτόπου, για να παρέχετε στους πελάτες πολλούς τρόπους να έρχονται σε επαφή μαζί σας, όπως κλήσεις, μηνύματα ή αιτήματα για προσφορά. Σχηματίζουμε το προφίλ του καταλύματος σας με φωτογραφίες, διεύθυνση και ωράριο λειτουργίας.

Ο ιστότοπος αυτός προσφέρει άμεσο κλικ στο τηλέφωνο σας, όταν κάποιος ψάχνει από κινητό και δείχνει χάρτη και δίνει οδηγίες στον χρήστη πώς θα φτάσει μέχρι την πόρτα σας. Συνδέεται με τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, τη Google και βγάζει μια επιχείρηση – κατάλυμα στη μηχανή αναζήτησης, πιο ψηλά κι από τα πρώτα αποτελέσματα βάσει αναζητήσεων του χρήστη.

Προφανώς και η εταιρική ταυτότητα του καταλύματος και ο ιστότοπος που αναφέραμε, αυξάνει την διαφήμιση και προβολή του στο διαδίκτυο, και σας δίνει την δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τον πελάτη, εφόσον επιλέξετε να διαχειριστείτε οι ίδιοι τον λογαριασμό σας.