Είστε Ιδιοκτήτης; γίνετε οικοδεσπότης κερδίστε χρήματα φιλοξενήστε επισκέπτες διοργανώστε εμπειρίες οικονομική ελευθερία

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την καταχώριση του ακινήτου σας

Η TravelPro Services είναι μια κυρίαρχη εταιρεία με διευρυμένο φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων. Το Rentalspro αποτελεί έναν από τους βασικότερους κλάδους δραστηριοποίησης της εταιρείας.  Είναι η κύρια δραστηριότητα μας, που αφορά στην διαχείριση τουριστικών καταλυμάτων στην Χαλκιδική, με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στη διαχείριση ακινήτων, τη συμβουλευτική και τις πωλήσεις, και αφιερωμένη στην τελειοποίηση της εμπειρίας της φιλοξενίας . Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσετε τα έσοδα από την ενοικίαση του ακινήτου σας,  χωρίς να χρειάζεται να κάνετε καμία από τις ενέργειες που σχετίζονται με τη διαχείριση της. Αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε τα πάντα, από τη λήψη φωτογραφιών, τη σύνταξη περιγραφών και το μάρκετινγκ του ακινήτου,  έως την επικοινωνία με πιθανούς επισκέπτες και την πραγματοποίηση κρατήσεων, καθώς και τη διαχείριση υλικοτεχνικής υποστήριξης, όπως κρατήσεις, πληρωμές, check-in και check-out, καθαριότητα  και διαχείριση κρίσεων. Φροντίζουμε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να είναι εφησυχασμένοι,  γνωρίζοντας ότι το ακίνητό τους διαχειρίζεται και αποφέρει τα μέγιστα στην αγορά ενοικιαζόμενων καταλυμάτων στη Χαλκιδική.

Τα ποσοστά προμήθειας για τις υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων κυμαίνονται από 10% έως και 25% χωρίς να είναι απόλυτα, ανάλογα με το μοντέλο συνεργασίας μας. Υπάρχουν δύο στατικά κόστη για την επιχειρηματική δραστηριότητα με την Rentalspro by TravelPro Services, η προμήθεια και το κόστος καθαρισμού. Το ποσοστό προμήθειας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως:  το μοντέλο συνεργασίας μεταξύ μας ή μια ανοιχτή συνεργασία με υπηρεσίες κατ’ απαίτηση που θα επιλέξετε. Παρέχουμε πλήρη διαχείριση του ακινήτου, μερική διαχείριση, και προσφέρουμε διάφορες επιλογές συνεργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Δοκιμάστε το για ένα χρόνο, αφήστε μας να σας αποδείξουμε την ποιότητα και την υπεροχή των υπηρεσιών μας, και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε, αλλά αν αποφασίσετε να μην το κάνετε, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις.

Το ξεκίνημα είναι εύκολο και χωρίς κινδύνους. Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τουριστικά καταλύματα ή και ξενοδοχειακές μονάδες ακόμα, συνήθως εντός δύο εργάσιμων ημερών. Το συμβόλαιό μας δεν έχει τέλη εκκίνησης. Η ενεργοποίηση περιλαμβάνει τη λήψη νέων φωτογραφιών, τη συγκέντρωση πληροφοριών για το ακίνητο, τον καθορισμό ενός τιμοκαταλόγου, τη δημιουργία καταχωρήσεων σε pms και πλατφόρμες διαμοιρασμού, και  την έναρξη της διοχέτευσης του ακινήτου σε περισσότερες από 50 πλατφόρμες,  για να λάβουμε κρατήσεις – όλα αυτά σε λίγες μέρες!

Ναι, θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Αρχικά ένας εκπρόσωπος της Rentals Pro θα έρθει να δει το ακίνητο και να κάνει μία εκτίμηση. Παρέχουμε συμβουλευτική για την διαμόρφωση του χώρου έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μια υπέροχη ιδιοκτησία προς ενοικίαση. Και τέλος εάν το επιθυμείτε, σας φέρνουμε σε επικοινωνία με επαγγελματίες διακοσμητές, εργολάβους και λοιπά επαγγέλματα.

Το συμβόλαιο μας είναι ανοιχτό και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να έχει επαχθείς ρήτρες. Είναι απλό και περιλαμβάνει ρήτρα 60 ημερών για οποιονδήποτε λόγο – εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την υπηρεσία, μπορείτε να φύγετε με 2 μήνες προειδοποίηση. Το συμβόλαιό μας είναι στην ουσία ένα συμβόλαιο υπεκμίσθωσης του ακινήτου σας στην εταιρεία μας, με δικαίωμα υπεκμίσθωσης στους τελικούς πελάτες.

Όχι, ωστόσο, απαιτούμε όλα τα ακίνητα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Rentals Pro να είναι διαθέσιμα για εποχιακή ενοικίαση κατά τους θερινούς μήνες. Ωστόσο, ένας ιδιοκτήτης, φίλος ή οικογένεια μπορεί να χρησιμοποιήσει το ακίνητο για ορισμένες ημέρες (μέγιστο 15 ημέρες) κατά την περίοδο που το διαχειριζόμαστε. Εάν σκοπεύετε να το διαθέσετε μόνο περιστασιακά, τότε το ακίνητό σας πιθανότατα δεν είναι κατάλληλο για το πρόγραμμα μας. Διατηρούμε επίσης το δικαίωμα να ακυρώσουμε μια συμφωνία ιδιοκτήτη ακινήτου εάν το ακίνητο δεν είναι κατά κύριο λόγο διαθέσιμο για κρατήσεις.

Σε κάποιο βαθμό, ναι. Η Rentals Pro εστιάζει σε καταλύματα ανώτερης κατηγορίας, σε επιθυμητές τοποθεσίες. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολυτελής βίλα, μια όμορφη μεζονέτα, ένα άνετο διαμέρισμα, ή ακόμα και μία ιδιαίτερη μονοκατοικία. Αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να εξετάσουμε κάθε ακίνητο και να σας ενημερώσουμε εάν πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλο. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δείτε εάν το ακίνητό σας πληροί τις προϋποθέσεις.

Οι επισκέπτες αναμένουν μια πλήρως λειτουργική ιδιοκτησία όταν φτάσουν με έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, μαγειρικά σκεύη, internet, τηλεόραση κ.λπ. καθώς και μια βασική παροχή κλινοσκεπασμάτων, πετσέτες μπάνιου και χεριών και βασικά αναλώσιμα όπως λαμπτήρες και μπαταρίες, σαπούνι χεριών και λοιπά. Θα συνεργαστούμε μαζί σας για να βεβαιωθούμε ότι έχετε τα πάντα στη θέση τους. Έχουμε ακόμη και φόρμες απογραφής για να διασφαλίσουμε ότι έχετε τη σωστή ποσότητα κάθε είδους. Απαιτούνται απαραίτητα συνδέσεις Internet σε κάθε κατάλυμα. Τα όμορφα διακοσμημένα ακίνητα τείνουν να έχουν υψηλότερα ενοίκια και ενθαρρύνουμε πάντα τους ιδιοκτήτες να έχουν ένα καλαίσθητο ακίνητο. Μια καλή δοκιμή για το αν χρειάζεται να έχετε κάτι στο ενοικιαζόμενο σας, είναι να μπείτε στη θέση του επισκέπτη.  Αν μένατε κάπου για μια εβδομάδα, τι θα περιμένατε να έχετε σε αυτό το ενοικιαζόμενο ακίνητο – αυτό είναι στόχος μας  να παρέχουμε στους επισκέπτες κατά τη διαμονή τους.

Εξετάζουμε κοντινά συγκρίσιμα ενοικιαζόμενα για να υπολογίσουμε τις τιμές στην αγορά. Εξετάζουμε επίσης τα ημερολόγια διαθεσιμότητας τους για να αξιολογήσουμε τις κρατήσεις ανάλογα με τον δημοσιευμένο τιμοκατάλογο. Επίσης, βασιζόμαστε στα δικά μας εσωτερικά δεδομένα από άλλα συγκρίσιμα ακίνητα που διαχειριζόμαστε. Η τιμολόγηση είναι πολύ συγκεκριμένη βάσει του μέγεθος του ακινήτου, την τοποθεσία και την ποιότητα των παροχών του. Καμία τιμολόγηση δεν ορίζεται ποτέ τέλεια την πρώτη φορά – το κλειδί είναι να παρακολουθείται και να προσαρμόζεται, βάσει της πραγματικής ζήτησης της αγοράς. Εδώ υπερέχει η Rentals Pro – παρακολουθούμε τα ποσοστά μετατροπής των ζητήσεων σε κρατήσεις  στον αρχικό τιμοκατάλογο, και προσαρμόζουμε προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα. Είναι μια συνεχής διαδικασία που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Όσο περισσότερα είναι τα έσοδα για τους ιδιοκτήτες μας, αντίστοιχα είναι και για μας – επομένως προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του ακινήτου.

Έχουμε διάφορους τρόπους επικοινωνίας με τους επισκέπτες μας. Ο βασικότερος τρόπος επικοινωνίας είναι μέσω του κεντρικού συστήματος PMS, τα emails, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, και οι chat επικοινωνίες διαμέσου των ιστοσελίδων μας. Επίσης, έχουμε υπαλλήλους έτοιμους να εξυπηρετούν στο τηλέφωνο όλο το εικοσιτετράωρο. Έχουμε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης εκτός ωραρίου για να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αναζητούμε πάντα τρόπους για να συγκεντρώσουμε σχόλια από τους καλεσμένους μας. Το προσωπικό μας επικοινωνεί με κάθε επισκέπτη όσο βρίσκεται στο σπίτι για να διασφαλίσει ότι η εμπειρία των διακοπών του είναι πάνω από κάθε προσδοκία, και επίσης τον ενθαρρύνουμε να αφήσει τα σχόλιά του και τις υψηλές αξιολογήσεις του για το κατάλυμα. Παρέχουμε σχόλια στους ιδιοκτήτες μας για να διασφαλίσουμε ότι κάθε κατάλυμα μπορεί να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες ενοικίασης και να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών μας.

Φυσικά, μπορούν μέσω περισσότερων από 50 πλατφορμών στα οποία διοχετεύουμε το ακίνητό σας, και επίσης σε συστήματα τρίτων τουριστικών γραφείων στα οποία το προωθούμε. Σε πολλές περιπτώσεις, πολλοί υποψήφιοι επισκέπτες προτιμούν ένα email ή ένα τηλεφώνημα στην εταιρεία μας, για απευθείας κράτηση. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να επιτρέψουμε στους επισκέπτες να δουν ένα ακίνητο online στις ιστοσελίδες μας rentalspro.gr – halkidikipro.com – travelpro.gr και να εξασφαλίσουν τις κρατήσεις τους με χρήση πιστωτικής κάρτας.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να αναμένουν να λάβουν το έσοδο τους από κάθε κράτηση 5-10 εργάσιμες ημέρες μετά από κάθε αναχώρηση από το ακίνητό τους. Αναμένετε να λάβετε μια οικονομική εκκαθάριση και μια απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό σας λογαριασμό για κάθε κράτηση. Το αντίγραφό σας θα περιλαμβάνει επίσης μια ανάλυση των εξόδων και του κόστους συντήρησης, συμπεριλαμβανομένων τυχόν τιμολογίων από εξωτερικούς προμηθευτές σε περιπτώσεις που χρειαστεί.

Δεν είναι πρόβλημα! Η Rentals Pro  δεν θα χρεώσει τίποτα για κρατήσεις που δεν υπερβαίνουν τις 15 ημέρες, εάν θέλετε να διαχειριστούμε αυτές τις κρατήσεις (π.χ. εξυπηρέτηση πελατών, check-in, check-out, προγραμματισμός καθαριότητας κ.λπ.). Θα συνεργαστούμε απευθείας μαζί σας για να συγκεντρώσουμε όλες τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε. Η εταιρεία μας θα διαχειρίζεται πλήρως αυτές τις κρατήσεις για εσάς, όπως κάθε κράτηση που θα κάναμε εμείς. Επίσης, μπορούμε να συλλέξουμε τυχόν οφειλόμενα ποσά. Εάν επιθυμείτε να διαχειριστείτε οι ίδιοι αυτές τις κρατήσεις  ή ο πρώην διαχειριστής του καταλύματός σας θα το κάνει για λογαριασμό σας, θα αποκλείσουμε αυτές τις ημερομηνίες στο ημερολόγιό μας, και δεν θα ισχύουν χρεώσεις. Επίσης, σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη εταιρεία, μπορούμε να διαχειριστούμε τυχόν επιβεβαιωμένες κρατήσεις κατά τη στιγμή της μεταφοράς στην Rentals Pro  χωρίς επιπλέον χρέωση.

Μέσω του συστήματος PMS μας, έχετε πρόσβαση στο ημερολόγιο του ακινήτου σας και ενημερώνεστε με SMS / mail κάθε φορά που έχετε επιβεβαιωμένη κράτηση. Κάθε φορά που έχετε μια ερώτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση. Παρέχουμε επίσης ετήσια αναφορά, που ολοκληρώνεται κάθε φθινόπωρο. Αυτό περιλαμβάνει σχόλια από τους επισκέπτες, μια ανασκόπηση του ιστορικού συντήρησης,  και προτεινόμενες ενημερώσεις για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων ενοικίασης του ακινήτου.

Όχι, το αναλαμβάνουμε για εσάς. Κάθε κράτηση έχει όταν έχει φόρους ή extra ποσά καθαριότητας σε μερικές περιπτώσεις, προστίθενται στο συνολικό ποσό της ενοικίασης  που πληρώνει ο πελάτης – επομένως, όταν βλέπετε ένα ποσό, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το έχουμε συγκεντρώσει στο σύνολο του.

Ανάλογα με το μοντέλο συνεργασίας μεταξύ μας σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να διαχειριστούμε την καθαριότητα  του ακινήτου ή ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποφασίσει να το κάνει μόνος του. Πάντα η χρέωση καθαρισμού καταβάλλεται σαν μια επιπλέον χρέωση από τον επισκέπτη ή υπολογίζεται στο συνολικό ποσό της κράτησης. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να τα προγραμματίσετε ή να τα πληρώσετε. Εάν επιθυμείτε να καθαρίσετε το ακίνητό σας μόνοι σας, απλώς ενημερώστε μας και σας πληρώσουμε για αυτό ως μέρος της συνολικής χρέωσης της κράτησης.

Εάν έχετε έναν συνεργάτη για την καθαριότητα  με τον οποίο έχετε συνηθίσει να συνεργάζεστε, τότε ενδέχεται να τον χρησιμοποιήσουμε για το ακίνητο σας. Γενικά, έχουμε συνεργεία καθαρισμού με τα οποία έχουμε δημιουργήσει συνεργασίες και που έχουν αποδειχτεί γρήγορα, ευέλικτα και αξιόπιστα. Έτσι, εάν δεν έχετε δικό σας συνεργάτη, μπορούμε να προτείνουμε έναν δικό μας.

Όχι, οι χρεώσεις καθαριότητας  καλύπτουν και την υπηρεσία καθαρισμού κλινοσκεπασμάτων, πετσετών και λοιπά. Όλα τα συνεργεία μας έχουν τις δικές τους επαγγελματικές εγκαταστάσεις πλυντηρίων ή πλένουν σε συνεργαζόμενα καθαριστήρια τα κλινοσκεπάσματα και τις  πετσέτες.

Όχι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά όταν η εταιρεία μας είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα  του ακινήτου. Η Rentals Pro διασφαλίζει ότι το ακίνητό σας παραμένει πλήρως εφοδιασμένο. Το μόνο που απαιτούμε στα ενοικιαζόμενα καταλύματα μας, είναι να είναι εξοπλισμένα από ορισμένα βασικά καθαριστικά, ώστε όταν φτάνουν οι επισκέπτες, να μην χρειάζεται να κατευθύνονται κατευθείαν στο super market. Αυτό το σετ περιλαμβάνει μερικά ρολά χαρτιού υγείας στο μπάνιο, ένα ρολό χαρτί κουζίνας, σαπούνι χεριών, απορρυπαντικό πιάτων, ταμπλέτες απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων (όπου υπάρχει σαν παροχή) και σακούλες σκουπιδιών στην κουζίνα. Οι καθαρίστριες μας γεμίζουν ή και ανανεώνουν ότι χρειάζεται μετά από κάθε για κάθε διαμονή. Η εταιρεία χρεώνει αυτά τα είδη που περιλαμβάνονται στο κόστος του καθαρισμού αναχώρησης.

Μας αρέσει όταν οι ιδιοκτήτες ασχολούνται με τη διακόσμηση και τη βελτίωση της ιδιοκτησίας τους. Απλώς φροντίστε να ελέγξετε ότι το ακίνητο δεν έχει κράτηση και ότι μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση όποτε θέλετε! Το προσωπικό μας μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε σε επαφή με εργολάβους και διακοσμητές  για να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε το έργο όπως ακριβώς φαντάζεστε! Το μόνο που πρέπει να φροντίσετε είναι αυτές οι παρεμβάσεις να γίνουν κατόπιν ενημέρωσης της εταιρείας ούτως ώστε να γίνει εκ νέου φωτογράφιση του ακινήτου όπου θα αποτυπώνεται η τελική του μορφή. 

Οι αντιπρόσωποι της εταιρείας βρίσκονται πάντα στην διάθεση των πελατών εξυπηρετώντας τους άμεσα και με ευγένεια. Σε περίπτωση σοβαρών θεμάτων με το ακίνητο ή προβλημάτων όπου απαιτείται η συνδρομή των ιδιοκτητών, ενημερώνεστε απευθείας για το ζήτημα που έχει προκύψει και απο κοινού προχωράμε στις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του. Πάντα όμως η πρώτη επαφή τους είμαστε εμείς!!!

Η τακτική συντήρηση του ακινήτου είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Η Rentals Pro παρέχει εξυπηρέτηση πελατών, διαχείριση κρατήσεων, καθώς και ότι περιλαμβάνει η διαχείριση ακινήτων, αλλά δεν είμαστε εταιρεία συντήρησης. Απαντάμε 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο ανάγκης , αναλαμβάνουμε την διαχείριση κρίσεων, την εξυπηρέτηση πελατών, τον τακτικό προγραμματισμό και επιθεωρήσεις καθαριότητας, την αποστολή ειδικευμένου προσωπικού συντήρησης και επισκευών (με επιπλέον πληρωμή εάν καταστεί ανάγκη). Η διαδικασία επιθεώρησής μας είναι πολύ ενδελεχής ,και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα, για να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος για τους ιδιοκτήτες, ωστόσο δεν αποτελεί ευθύνη της εταιρείας  η τακτική συντήρηση του ακινήτου και η αποκατάσταση ζημιών απο την συνήθη χρήση του.